Dansgroep Be Your Own Hero streeft naar eigen theater

Dansgroep Be Your Own Hero heeft hele grote doelen met betrekking tot dansen in Suriname. De dansschool wil graag uitbreiden, maar dat kan met behulp van de samenleving. Revelino Ligeon, oprichter van Be Your Own Hero, geeft tegenover SUN aan dat de school nog niet is waar het moet zijn. “Onze droom is om een eigen theater te hebben en dit is stap één. Hoe fijn is het niet om als school je eigen ruimte te hebben waardoor je ook meer kinderen kan accommoderen en je eigen planning kan maken”.

Op dit moment zijn er 79 kinderen ingeschreven bij de dansschool. Ligeon geeft aan dat de mogelijkheden zelf gecreëerd moeten worden door creativiteit in te zetten. De droom is om uiteindelijk een academie school op te zetten met talentontwikkeling. “Wij zijn verantwoordelijk daarvoor, dus we proberen de job gewoon te doen”. De dansschool heeft kapitaal nodig om de ruimte die ze nu hebben verder in te richten tot eigen dansstudio. “We hebben zelf ook al geïnvesteerd en er is iemand die helpt achter de schermen”. Door de economische situatie gaat het wat moeilijker om de studio te realiseren.

Er zijn voorstellingen gepland om zo wat geld op te halen en in september is het de bedoeling om een kindermarkt op te zetten om te gaan fundraisen. De oprichter roept de samenleving op om een bijdrage te leveren. “Het hoeft geen geld te zijn, al is het een toiletpot of een douche die men wil doneren is het welkom”.

Uit: SUN.sr van 9 juni 2023.