EEN EVENEMENTENCENTRUM

Centra voor kunst en cultuur behoeven altijd bijkomende voorzieningen, zeker in een situatie als de onze waar bestaande voorzieningen heel weinig ‘rustpunten’ hebben. Zulke rustpunten zijn nodig om tot bezinning te komen en te discussieren over de betekenis van kunst en cultuur in een tijd dat materie een steeds grotere invloed krijgt op ons denken.

Daarom zal er extra veel aandacht gegeven worden aan het uitwerken van een professioneel evenementencentrum met moderne congres- en vergaderfaciliteiten en de nodige food en beverage faciliteiten.

De integratie van zo’n evenementencentrum met het Centrum voor Kunst en Cultuur zal de toeloop tot het Centrum verhogen.

Er zullen ook ruimtes kunnen worden gehuurd voor recepties e.d. waar het centrum geld mee moet kunnen verdienen om de kostbare voorzieningen op het stuk van kunst en cultuur bij een actieve exploitatie in betere tijden ten minste voor een deel te helpen bekostigen. Want kunstmusea en theaters verdienen geen geld, integendeel zal er jaarlijks geld op moeten worden toegelegd.

Een ander belangrijk aspect wordt gevormd door de voorgenomen aanleg van meerdere parkeerplaatsen op en rond het geheel. In het huidige schetsvoorstel zijn voorlopig drie beveiligde parkeerblokken opgenomen met een geschat aantal van 300 parkeerplaatsen voor betaald parkeren. Er wordt ook rekening gehouden met een aantal parkeerplaatsen voor de gebruikelijke stadsbussen.

In de gehouden presentaties zijn ook opties besproken om de parkeervoorzieningen naast de Centrale Markt -die uiteraard gehandhaafd blijft- uit te breiden en voor beide organisaties beschikbaar te stellen. Ook de optie voor het doortrekken van de nieuwe oeverlijn is daarin als optie meegenomen, hetgeen potentieel tot meer ruimte leidt aan de achterzijde van de markt.