EEN THEATER

Het idee om dit project te starten, is geboren uit het feit dat alles wat we op ’t gebied van kunst en cultuur doen erg kleinschalig is. Daar is op zich niets mis mee, maar als we het echt samen en dus groter zouden gaan doen, is dat toch veel mooier? Want al te kleinschalige cultuuruitingen lenen zich moeilijk voor kwaliteitsverbeteringen, laat staan horizontale integratie. Daarom is dit project bedoeld om ook een platform te creëren met faciliteiten die zich lenen voor een totaalbenadering van kunst en cultuur dat zal leiden tot kwaliteitsverbetering en versterking van onze cultuuruitstraling.

In een tijd van groeiende veranderingen op digitaal maar ook op recreatief gebied past ook de oude traditionele versnippering niet meer. Als we deze vicieuze cirkel van kleinschalige cultuuruitingen willen doorbreken, dan moet er echt iets veranderen.

Dan moet er in alle opzichten veel meer gebundeld worden en ingespeeld worden op de stroom aan veranderingen die van buitenaf over ons heen komen. Al jaren zijn we het dan ook eens over een ding: een inspirerend en faciliterend centrum voor kunst en cultuur had er allang moeten zijn en natuurlijk had de overheid daarin het voortouw moeten nemen, een roep die de sector al jarenlang uit. Als roepende in de woestijn.

Een modern multifunctioneel theatergebouw voor toneel, muziek en dans, met een grote zaal, een oefenzaal, en alle bijbehorende nevenfaciliteiten is dan ook onderdeel van het beoogde complex.

Bij de afbeeldingen bij dit onderdeel geldt: geniet van al het moois aan afbeeldingen op deze pagina maar bedenk dat er qua vormgeving nog niets vaststaat. Dus er is alle ruimte voor iedereen om mee te denken over inhoud en vorm en er met z’n allen iets prachtigs van te gaan maken.